איך למצוא שותף להורות משותפת?

14/09/2020

מזל טוב. החלטתם שאתם סוף סוף מוכנים להיות הורים. למרות ואולי בגלל "השעון המתקתק",  הדייטים הכושלים, מערכות היחסים הקצרות ובכללי חוסר ההצלחה שלכם בפן הזוגי- אתם עדיין לא מוכנים לוותר על החלום, ולא מוכנים "להתפשר" על בן זוג שלא מתאים לכם. אתם יודעים שאתם אנשים חכמים, בוגרים, ומבוססים ושתהיו הורים נהדרים. אתם רוצים ילדים בהורות משותפת. 

או שאולי אתם זוג חד מיני שהחליט שהוא רוצה ילדים משל עצמו, ורוצה לעבור את התהליך הנפלא של הלידה עם אישה  שתהיה לא רק אם אלא גם חברה, חלק מהמשפחה של ממש? הרי במילא אורח החיים שלכם נחשב בעיני רבים לאלטרנטיבי וחדשני, ואתם המובילים בחוד החנית בכל הקשור לעולם המודרני.

כך או כך, למצוא שותף או שותפה להורות משותפת זה לא פיקניק. כן, זה אולי לא מייאש כמו הדייטים והאכזבות של עולם הטינדר והאוקיי קיופיד, אבל גם פה אתם צריכים להיות לגמרי בטוחים בעצמכם, חזקים, ובעלי אינטואיציה חזקה על מנת למצוא את האדם שאיתו אתם הולכים לחלוק צאצא משותף. אז איך עושים את זה? 

רפלקציה עצמית

חשוב שתשאלו את עצמכם מספר שאלות: הראשונה היא האם לדעתכם עברתם תהליך התבגרות משמעותי בשנים האחרונות (כלומר- בשנים הבוגרות שלכם), שגרם לכם להיות מוכנים להיות הורים. אל תדאגו אם נשארו בכם כמה חלקים "ילדותיים" או לא בוגרים, כי החלקים האלו נמצאים אצל כולם. גם ההורות העתידית הולכת לבגר אתכם. אתם פשוט צריכים להבין שכדי להיות הורים צריך להיות אנשים בוגרים שמוותרים (בעיקר בהתחלה) על הכיף, המנוחה והצרכים שלכם. אולי תחקרו את ההורים שלכם והורים אחרים בסביבה שלכם (זה לא קשה למצוא): איך היה להפוך להיות הורה? על מה ויתרת? מה למדת? 

בגלל שאתם מבוגרים יחסית (רובכם, לפחות)- יש לכם את המתנה של ההתבוננות. אתם נכנסים להורות משותפת ב"ראש אחר" מאשר זוגות צעירים שזה עתה נישאו, ולפעמים אינם מכירים את עצמם ואת הרצונות שלהם ונכנסים אל הורות משותפת מתוך לחץ חברתי. 

בוחרים פלטפורמה מתאימה למציאת שותף להורות משותפת 

קיימות מבחר פלטפורמות למציאת שותף להורות משותף. אתם יכולים ללכת למרכז או ליועצת המתמחה בנושא. אנו כמובן ממליצים על אתר גובייבי, אתר ההכרויות הראשון בארץ המיועד למציאת שותף להורות משותפת. האתר יגרום לכם להיות עצמאיים לחלוטין בבחירה שלכם, מה שמוביל לעקרון נוסף הקשור גם הוא בפעולה של רפלקציה עצמית. אתם צריכים לשאול את עצמכם את מי אתם מחפשים ומיהו השותף האידיאלי מבחינתכם. אל תגזימו בדרישות ואל תכתבו "רשימת מכולת" ואל תשפטו אנשים, אבל אל תמעיטו ביכולות ובערך שלכם. 

פגישה ראשונה בנחת

לפני הפגישה הראשונה אנו ממליצים לכם על שיחת טלפון עם הדייט העתידי. בשיחת טלפון מתווספים המון פרטים שיכולים לעזור לכם להחליט אם בכלל לצאת לדייט- ולא לבזבז את הזמן על מישהו שלא מתאים לכם. 

לדייט עצמו הגיעו נינוחים, ורגועים. עדיף להגיע אחרי מקלחת. הקשיבו לדייט שלכם בעדינות ורכות ואל תמהרו לשפוט אותה או אותה על כל שטות. למרות שטכנית אתם יוצאים "לדייט" הפרמטרים שאתם אמורים לחפש כאן הם שונים לחלוטין מאשר דייט רומנטי. יש לו אף גדול, אבל תשמעו כמה מילים שיוצאות מפיו הן שקולות ועדינות. האודם שלה אולי צעקני לטעמי, אבל היא מדברת ברהיטות ותנועות הידיים שלה מצביעות על חוכמה וזריזות.  דברו על כל מיני נושאים, לא רק על הורות משותפת, ונסו לשלב גם הומור ובדיחות שתמיד מקלילות את האווירה. 

אחרי הדייט בצעו רפלקציה עצמית (זו כנראה המילה האהובה עלינו כרגע). הקשיבו לאינטואיציה, לתחושות הבטן שלכם. מילים יכולות לעוות ולשקר- אינטואיציה תמיד מספרת את האמת, בעיקר עם אנשים שרגילים ומורגלים בהתנהגות "כובשת". 

חמישים דייטים ראשונים

עברתם את הדייט הראשון והחלטתם שזה זה. כל הכבוד! עכשיו נשאר רק להמשיך בתהליך הרפלקציה העצמית לאורך כל "תקופת ההכרות שלכם" (חשוב מאוד שתהיה תקופת היכרות כזו!). במידה והחלטתם לא להמשיך- אין בעיה. יש עוד הרבה זוגות גאים/רווקים/ רווקות שישמחו לקחת אתכם חלק בתהליך הזה, ויתאימו לכם. אתם לא הראשונים ולא האחרונים שבחרו בהורות משותפת. בהצלחה. 

 
חזרה למגזין
Loading