חיפוש מהיר
דגשים בעריכת הסכם הורות משותפת
השינויים החברתיים שחלו בעשורים האחרונים הביאו לעלייתה של אווירה פתוחה וליברלית יותר בחברה המערבית של ימינו. אחד הדברים שהושפעו בצורה המשמעותית ביותר מכך הוא מבנה המשפחה. אם עד לפני כמה שנים המבנה המשפחתי היחידי האפשרי היה הקמת משפחה והבאת ילדים לעולם במסגרת של חיי נישואין בין גבר לאישה, היום ניתן לראות סוגים שונים של משפחות שהופכים למקובלים ונפוצים יותר בחברה.
משפחות חד הוריות, משפחות חד מיניות, משפחות רב הוריות ומשפחות שנוצרו בעקבות החלטה על הורות משותפת- כל הדוגמאות הללו הן צורות חדשות של משפחה שמתאפשרות היום בעקבות שינויים חברתיים וחוקתיים.
משפחות של אמהות יחידניות או חד מיניות הרבה פעמים מוקמות באמצעות תרומה מבנק הזרע, או תהליך של פונדקאות. אך רווקים ורווקות שמגיעים לגיל מאוחר ללא ילדים, או הומואים ולסביות שמעוניינים בשותף מהמין השני לגידול הילד, בוחרים בדרך כלל באופציה של הורות משותפת.
הורות משותפת היא צורה של משפחה חדשה שמתאימה להרבה אנשים וחשוב שכל מי שנכנס לתהליך כזה ידע ויכיר בחשיבות של עריכת הסכם משמורת משותפת שקושר בין שני הצדדים ומתווה את דרכה של המשפחה החדשה שתקום.
הסכם הורות משותפת- יתרונות ודגשים חשובים
- כאשר עומדים בפני תהליך של הורות משותפת מומלץ לפנות לעורך דין לענייני משפחה בעל ניסיון בתחום על מנת לערות הסכם משפטי מסודר. מומלץ לערב בעריכת ההסכם צד שלישי, גם כדי שיוכל לשמש כעד למעמד חתימת ההסכם וגם כדי שיהווה גורם משפיע שימנע מכל אחד מהצדדים להפר את תנאיו של ההסכם.
- לאחר החתימה על הסכם הורות משותפת, חשוב להעניק לו משנה תוקף מבחינה משפטית על ידי הגשתו לאישור בבית משפט לענייני משפחה. הכרה של בית משפט בהסכם הורות משותפת תקנה לו מעמד של פסק דין ותבטח אותו מהפרות עתידיות.
- צוואה כערובה לבטחון הילד בהורות משותפת- אפשרות נוספת להגן על הילד מלבד הסכם הורות משותפת היא עריכת צוואה על ידי כל אחד מהשותפים להורות. צוואה מאפשרת להורה להגן על עתיד ילדיו ומקרה של הורות משותפת זה חשוב במיוחד- על מנת למנוע מצב בו השותף להורות שנשאר מנסה להשתלט על רכושו של הילד.
חזרה למגזין