חיפוש מהיר
הורות משותפת בגיל מבוגר
ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הרפואה וכן השינוי החברתי שחל בתפיסת מודל המשפחה בעשור האחרון הביאו לכך שיותר ויותר אנשים בוחרים להביא לעולם ילדים גם בגיל יחסית מאוחר. אם בעבר נשים וגברים היו מתחתנים ומביאים ילדים בגילאי 20-25, הרי שהיום יש מגמה ברורה של עליית גיל הנישואין והולדת הילדים. במקרים של הורות הנוצרת במודל של הורות משותפת, ניתן להבחין שהפרופיל המשותף לגברים ולנשים הניגשים לתהליך זה הוא שהם נמצאים בשלב מאוחר יחסית של חייהם - שנות השלושים והארבעים, לעיתים גם יותר מאוחר. הגברים והנשים שבוחרים במסלול של הורות משותפת עושים זאת כיוון שהם לא מוכנים לדחות את חלום ההורות רק כיוון שלא מצאו עדיין בן או בת זוג הולמים.
יתרונות של הורות משותפת בגיל מבוגר
היתרון המשמעותי של הורות משותפת בגילאים מאוחרים הוא הביטחון הכלכלי שנלווה לגיל. גברים ונשים בגילאי 30-40 הם לרוב בעלי עבודה מסודרת, חסכונות ויציבות כלכלית. אותו ביטחון כלכלי מאפשר להורים לספק לילד הנולד אל תוך מסגרת של הורות משותפת את כל האמצעים החומריים הדרושים כדי לגדל ולטפל בו, כמו למשל מטפלות, גנים פרטיים, בתי ספר טובים, השכלה גבוהה ועוד.
יתרון חשוב נוסף של הורות מאוחרת היא החוזק הנפשי. כידוע, ככל שאנחנו מתבגרים אנו צוברים יותר ניסיון חיים ובגרות. ככל שאנו מתבגרים - יש לנו יותר חוזק נפשי. הורות בגיל מבוגר משמעה שיש להורים יותר כלים להתמודד טוב יותר עם מצבי לחץ. להורה המבוגר יש מאגרים נפשיים גדולים יותר המאפשרים לו להתמודד טוב יותר עם אתגרי ההורות בכללותם ועם הורות משותפת בפרט.
יתרון נוסף של הורות משותפת בגיל מבוגר הוא היכולת להתמקד בילדים ולתת להם יותר תשומת לב, וזאת משתי סיבות עיקריות: האחת- ההורים הבוגרים יותר לא נדרשים להתמודד עם מכבש הלחצים הכלכלי כמו זוגות צעירים בראשית דרכם. הם לא מתמודדים עם עבודות זמניות או לא יציבות והם כבר לא עסוקים בחיפוש עצמי. הורות משותפת בגיל מאוחר מאפשרת לשני ההורים להקדיש יותר זמן ותשומת לב לילדים ולצרכים שלהם. הסיבה הנוספת היא שגברים ונשים שבחרו במסגרת של הורות משותפת משקיעים הרבה מאוד זמן ומאמצים בתהליך של של הבאת הילד לעולם, כך שלא סביר להניח שהילד ייזנח או יילקח כמובן מאליו בשום נקודה בחייו.
אפשר לחשוב על חסרונות שונים של הורות משותפת בגיל מאוחר כמו פער הגילאים או הקשיים הפיזיים לעמוד בקצב של ילד קטן ככל שמתבגרים, אך השאלה החשובה כאן היא: האם עדיף להיות הורה מבוגר או לא להיות הורה בכלל? העלייה במתמדת במספר המשפחות החדשות שנוצרות בארץ בדרך של הורות משותפת עונה על השאלה הזאת.
חזרה למגזין