הורות משותפת בשילוב פונדקאות

21/03/2016

אנשים רבים בגילאים שונים מחליטים לומר נואש ממציאת בן או בת זוג להינשא לו או לה, אך לא מוותרים על החלום של להפוך להורים. כיום ישנן כמה אפשרויות אשר באמצעותן ניתן להפוך להורים מבלי להינשא ואחת מאפשרויות אלה היא הורות משותפת. בסוג הורות זה - כפי שמשתמע מהשם - חולקים שני אנשים את הגידול, הטיפול והחינוך בילד או בילדים מבלי להינשא ובמקרים רבים אפילו מבלי לגור יחדיו תחת קורת גג אחת.

מדובר בהצלה של ממש עבור מי שרוצה בכל מאודו להגשים את החלום להביא ילד לעולם, אם באמצעות גופו שלו ואם באמצעות פונדקאות ותרומת ביציות. הרי מי שייחשב להורה של הילד הוא זה שיגדל אותו, כך שאנשים רבים מפחיתים במשמעות של היותו הילד בנם הביולוגי ומסכימים להבאת ילד באמצעות אם פונדקאית, אל תוך הסדר של הורות משותפת, ובלבד להפוך להורים בדרך כלשהי.

למידע נוסף – כנס לקישור הזה.

מה התהליך של פונדקאות ותרומת ביציות

גם נשים וגם גברים יכולים להפוך להורים דרך תרומת ביציות. בדרך כלל ההליך של פונדקאות וההליך של תרומת ביציות הולכים יד ביד יחדיו. לאחר שנמצאו הביציות שנתרמות, הן מושתלות בגופה של האם הפונדקאית (במידה ואין מדובר באישה המעוניינת בילד, או שהאישה אינה יכולה לשאת את ההיריון בעצמה) ובעצם האם הפונדקאית היא זו שתישא את ההיריון, כולל כל הבדיקות והמעקבים הדרושים. לאחר הלידה יימסר הרך הנולד לידיהם של הוריו החדשים אשר חתמו על הסכם של הורות משותפת.

החתימה על ההסכם מאגדת בתוכה את כל הסעיפים והתנאים לקיום מערכת יחסים של הורות משותפת בין שני ההורים. את ההסכם חייב לנסח עורך דין הבקיא ומתמחה בתחום דיני המשפחה וההסכם חייב להיות מאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה. כיום ניתן לראות יותר ויותר זוגות או אנשים המוצאים זה את זו על מנת לקיים הורות משתפת יחדיו באמצעות פונדקאות ותרומת ביציות. כאשר כל התנאים והדברים החשובים מעוגנים בהסכם אפשר לנהל את מערכת היחסים ובעצם נוצר מצב שבו כולם מרוצים ומרוויחים משפחה גדולה.

חזרה למגזין
Loading