חיפוש מהיר
הורות משותפת - טיפים להצלחה
להיות הורים זו לא משימה קלה בכלל. להיות הורים במסגרת של הורות משותפת זו משימה מורכבת עוד יותר. הצורך לג'נגל בין שני בתים, למצוא את הדרך החינוכית המתאימה לכולם ומציאת האיזון הנכון ביניכם לבין השותף להורות עלולה להיות מטלה מורכבת הדורשת הרבה מאוד אנרגיות. וזה עוד לפני שדיברנו על הקושי היומיומי שבגידול ילד או ילדים קטנים לכשעצמו. להלן מספר טיפים שיעזרו לכם לצלוח את המשימה של ההורות המשותפת מעט יותר בקלות.
הקפידו על עקביות - אם הסכמתם על האופן שבו תטילו משמעת על ילדכם המשותף או אם החלטתם לאילו חוגים הוא הולך בשעות הפנאי, הקפידו להיצמד להחלטות שלכם. העקביות שלכם תעזור לילדכם להבין מהם החוקים שלכם ומהם הגבולות שלו. יתרון נוסף של עקביות במערכת של הורות משותפת הוא בכך שהיא מסייעת לצמצם את מספר הוויכוחים ביניכם כהורים.
שמרו על תקשורת טובה - אל תשמרו דברים בבטן. אם יש לכם משהו להגיד לשותף להורות שלכם, פשוט אמרו לו. אולי תגלו בסוף שזה לא משהו מאוד בעייתי ושיש פתרון פשוט לבעיה. אם תדאגו לתקשר את הרגשות שלכם, זה רק יעזור לכם ולשותף שלכם להבין האחד את השני. בנוסף, אל תשתמשו בילדים המשותפים כאמצעי לגישור, הם לא צריכים להיות מעורבים בענייני התקשורת שביניכם.
שוחחו, אל תתווכחו - לעולם אל תריבו עם השותף להורות אל מול הילד שלכם, כיוון שזה עלול לגרום לו לחרדות וחוסר בטחון. פשוט בחרו זמן נוח לשניכם בו תוכלו לדבר ללא נוכחות הילדים. אז תוכלו לדון בכל הנושאים המפריעים לכם בשקט וללא התלהמות. במקרים של מחלוקות על נושאים מסוימים, נסו להיעזר בהסכם הורות משותפת שחתמתם.
המנעו מלהעביר ביקורת על השותף להורות - גם אם השותף להורות שלכם עשה משהו שממש הכעיס אתכם, אל תרדו עליו ואל תבקרו את ההתנהגות שלו, בפרט לא בפני הילדים. העברת ביקורת על השותף להורות מול הילדים לא תתרום לכם דבר ורק תזיק לילדיכם ותוביל אותם לחשוב שהם צריכים לבחור צד.
הביעו תמיכה בשותף להורות - עדיף שתשמרו על קשר חברי ותנסו לפתור את הבעיות ביניכם בדרכי נועם, מאשר לריב ו"לחפש" אחד את השני. התנהלות נעימה שכזו תתרום גם להרגשה הטובה שלכם וגם לביטחון העצמי של ילדכם. אם צצה בעיית משמעת בין הילד ובין השותף להורות, אל תבחרו ישר לגונן על הילד ולתקוף את השותף להורות, אלא הקשיבו לשני הצדדים ונסו למצוא פתרון שלא יפגע בסמכות ההורית של השותף שלכם.
היצמדו ללוח זמנים - נכון, לא תמיד אפשר להיצמד ללוח זמנים, במיוחד כשמדובר בשני משקי בית, אבל נסו לעשות כל מאמץ כדי לעמוד בלוח הזמנים שקבעתם ביניכם. אם אתם לא יכולים לאסוף את הילדים מהגן או לקחת אותם אליכם בסופ"ש, עדכנו את השותף להורות מספיק זמן מראש כדי שיוכל להתארגן בהתאם. אם אתם מתקשים בארגון לוחות הזמנים ביניכם, נסו להיעזר באפליקציות לניהול משק בית הכוללות גם ניהול לוחות זמנים, ניהול משימות, מעקב אחר הוצאות ועוד.
הקשיבו לילד שלכם - התעניינו במתרחש בעולמו. הקשיבו לדאגות ולחששות שלו ותמכו בו. נכון, הורות משותפת כיום זה כבר מודל מוכר ומקובל, אך עדיין רוב הילדים שילדיכם יפגוש בגן או בבי"ס יבואו ממשפחות במודל מסורתי, וזה עלול לעורר אצלו שאלות. גרמו לילד שלכם להבין שלמרות שאתם לא משפחה מסורתית ולמרות שהוריו גרים בשני בתים שונים, שניכם זמינים עבורו בכל עת ואוהבים אותו ותומכים בו תמיד.
תיהנו מהילדים שלכם - זה שהילדים נמצאים אתכם רק חלק מימות השבוע, לא אומר שכל ביקור צריך להפוך להפקה או ליום כיף מטורף. עם זאת, דאגו לנצל היטב את הזמן שלכם עם הילדים: ארגנו פעולות משותפות מהנות לכולם כמו טיולים או משחקים, אל תתעסקו כל הזמן במיילים מהעבודה, בשיחות טלפון או בגלישה באינטרנט. העניקו להם את מלוא תשומת הלב שלכם.
להיות משפחה במודל של הורות משותפת זו משימה לא פשוטה, אבל אם אתם שומרים על עקביות, מקפידים על לוחות הזמנים ומנצלים היטב את הזמן שלכם ביחד עם הילדים, אין שום סיבה שילדיכם לא יגדלו להיות ילדים בריאים ושמחים ואתם תהיו הורים מרוצים ושפויים.
חזרה למגזין