חיפוש מהיר
יתרונות ואתגרים בהורות משותפת: מבט על החוויה המשפחתית
הורות משותפת היא מודל הורות שבו הורים שותפים באחריות לגידול ולטיפול בילדיהם, גם אם הם גרים בנפרד.
אם בעבר המבנה המשפחתי המסורתי, של אם ואב נשואים עם ילדים, היה היחיד המקובל, היום ישנם סוגים שונים של משפחות חדשות שניתן להקים בדרכים שונות. עבור מי שלא מצא בן זוג, או שלא יכול להביא ילד לעולם עם בן/בת הזוג קיים הפתרון המצוין של הורות משותפת.
הורות משותפת היא אפשרות מתאימה לאנשים רבים- נשים שמעדיפות לא לפנות לבנק הזרע, להכיר את האב ולחלוק איתו את גידול הילדים, גברים שלא מעוניינים בתהליך פונדקאות ועוד.הורות משותפת היא הפתרון האולטימטיבי עבור מי שהורות יחידנית נראית לו קשה ומעוררת בו חששות.
ישנם אנשים שאינם מחפשים את החיים המסורתיים של זוגיות קבועה.הם עשויים להעדיף עצמאות ותפקוד חברתי מותאם למשפחה מורחבת ומשותפת. ישנם אנשים המעדיפים להתמקד בקריירה, בפיתוח עצמי או ברכישת חוויות חיים אחרות, ולא מעוניינים בקשר רומנטי קבוע ולהתחייבות ארוכת טווח עם בן/בת זוג. אך יחד עם זאת, לא מוכנים לוותר על האפשרות להיות הורים.
ההצלחה בהורות משותפת
כדי להבטיח שהורות משותפת תצליח, חשוב שההורים יהיו פתוחים לתקשורת, יעמדו בהסכמים שנקבעו ביניהם, ויעשו כל שימצאו באפשרותם כדי לשמור על רווחת הילדים בכל עת.
עם התפתחות התרבות והחברה, התחילו להתקבל גם תקנות משפטיות המגנות על הזכויות של הילדים לקשר עם שני ההורים, זאת בשל הכרה בחשיבות הקשר המתמשך עם שני ההורים לצמיחתם ולרווחתם של הילדים.
היתרונות בהורות משותפת:
התמיכה הפיננסית: ההורים יכולים לחלוק את העלויות הכלכליות הקשורות לגידול הילד, כולל הוצאות כמו שירותי עיסוק, חינוך, ובריאות.
התמיכה הרגשית: הורות משותפת מקנה לילד תחושת ביטחון על ידי השמתו במרכז קשר עם שני הוריו, ואת האהבה והתמיכה שלהם.
היכולת לשמור על קשר טוב יותר בין ההורים: כאשר ההורים מתקשים להסכים עם התנהגות מסוימת, קיים יתרון להתחייבותם בהורות משותפת, הם מוכנים לעבוד יחד, במטרה להתגבר על הקונפליקטים.
התמיכה החברתית: ישנה תמיכה חברתית ותרבותית גדולה יותר בהורות משותפת בימינו מאשר בעבר, מה שעשוי להוביל לגידול ילדים בסביבה תומכת יותר ופחות מסובכת.
במה שונה הורות משותפת בישראל משאר המדינות בעולם
הורות משותפת בישראל יכולה להיות דומה או שונה ממדינות אחרות בעולם, בהתאם למסגרות החברתיות, התרבותיות והמשפטיות.
מאפיין חשוב הוא, השפעת הדת והתרבות על הורות משותפת בישראל עלולה להיות מורכבת. בישראל, ישנה השפעה רבה של הדת והתרבות היהודית, ערכים ומסורות מסוימות עשויות להשפיע על תהליכי ההורות המשותפת.
לסיכום:
להתחיל תהליך של הורות משותפת עשוי להיות אתגרי, אך עם תכנון ותיאום נכון, זו יכולה להיות חוויה מספקת ומדהימה במסע להיות הורים בישראל.