חיפוש מהיר
מה עושים כשיש בעיות בזוגיות
הורות משותפת היא סיטואציה בה זוג פרצו יחדיו מחויבות וגורמים למשפחה לפעול כצוות כדי לגדל את הילדים שלהם. חשוב לציין כי ההורות המשותפת היא לא בהכרח מסגרת רומנטית ורוב האנשים שנמצאים בתהליך זה אינם עושים זאת על מנת למצוא אהבה מבן או בת זוג אלא על מנת למצוא את הפרטנר המושלם לגידול ילד, לעיתים יכול להוביל למערכת יחסים רומנטית אך לא תמיד.
כמו כל סוג של מערכת יחסים, ישנם בעיות שיכולות לצמוח ולהתפתח בהורות משותפת. במאמר הבא נדבר על כמה בעיות בזוגיות, בין אם אתם במערכת יחסים רומנטית ובין אם בזוגיות הכרוכה רק בגידול ילד.
- הפרדה ותקשורת חלשה
זוגות יכולים להתחלק עם משימות מסוימות או תפקידים בגידול הילדים שלהם ובתהליך הזה יכולות להתרחק זה מזה ולא לתקשר בצורה יעילה. כתוצאה מכך, הילדים עשויים לחוש בודדים או לפספס חוויות חשובות עם ההורים שלהם. לכן יש להתייחס לא רק לילד שלכם אלא גם לפרטנר שאיתו אתם מגדלים את הילד, חשוב להיות קשובים זה לזה.
- סתירת מטרות
זוגות עשויים להציב לעצמם מטרות שונות בגידול הילדים שלהם. למשל- בתור התחלה נראה שהפרטנר שמצאתם עונה על ציפיותכם לגידול ילד משותף אך בהמשך מתברר לכם כי אתם חושבים שהצבת גבולות לילד זה משהו שמובן מאילו ואילו השותף להורות שאיתכם מפנק את הילד יתר על המידה ואינו מציב לו את הגבולות הנדרשות. לכן יש לבצע מראש התאמת ציפיות עם חוזה מנוסח היטב עם עורך דין ולהתייחס לעניין זה ברצינות.
- טעויות בהורות
לא משנה כמה ספרי הדרכה להורים טריים תקראו, זוגות שמגדלים יחדיו ילדים משותפים עלולים לעשות טעויות בתהליך הגידול כמו כל זוג אחר. טעויות כמו להיות קשים מידי או רכים מידי עם הילדים, לא להיות קשובים להם או לגרום לכעס או כאב במהלך ההתנהלות איתם, כאשר אתם מתמודדים עם הבעיות האלו זה עלול לגרום למתח ולפגיעה ביחסים עם הילדים. לכן יש לנסות להיות כמה שיותר קשובים לילדים ולפרטנר ולהיות כמה שיותר מעורבים בחיי הילד על מנת לא לפגוע בו.
- חוסר הסכמה על נושאים מסוימים
בעיה נוספת נפוצה מאוד בקרב הורות משותפת היא שההורים עשויים לא להסכים על נושאים מסוימים בגידול הילדים כמו- כיצד להתמודד עם משברים משפחתיים, כמה זמן להשקיע בעבודה מחוץ לבית וכיצד להתמודד עם חגים ואירועים משפחתיים. בגלל כל זה ועוד יש לדבר עם הפרטנר שאיתו אתם תעברו את התהליך, כמה שיותר תיאום ציפיות מראש ככה פחות הפתעות בהמשך והתנהלות יותר טובה.
- חוסר שוויון כוחות
לעיתים קורא מצב שבו זוג אחד משקיע יותר זמן ומאמץ מאשר השני בגידול הילדים, לרוב לא בכוונה.
לדוגמא יכול לבוא לידי ביטוי בתרומות הכלכליות למשפחה, אם אחד מההורים ״יפנק״ את הילד יותר מהשני זה עשוי לגרום לסכסוך במערכת היחסים ולתחושת תחרות ריצוי במקום להנות מהתהליך, ובנוסף יכול להביא את הילד להעדפת אחד מההורים יותר מהשני.
המפתח לכל בעיות בזוגיות, היא תקשורת.
יש לדבר עם בן או בת הזוג גם אם אתם לא במערכת יחסים רומנטית, אתם עדיין במערכת יחסים כלשהי והיא מחייבת אתכם לזמן הארוך, כך שכדאי לבחור בפרטנר שנעים לכם לדבר איתו, גם על הדברים הקשים ביותר כי בסופו של דבר אתם מגדלים יחדיו ילד.
חזרה למגזין