חיפוש מהיר
סוגי הורות
בעולם כיום ישנם אפשרויות רבות להבאת ילדים לעולם, ולא רק במבנה המסורתי של משפחה עם אבא ואמא. היום גם זוגות חד מיניים וגם הורים יחידניים יכולים להביא ילד לעולם להגשים את חלום ההורות. בגלל שיש כל כך הרבה אפשרויות, אנשים רבים נוטים להתבלבל. הנה האפשרויות שלכם: הורות משותפת, הורות יחידנית ותרומת זרע
יחידנים
קיימים יתרונות משמעותיים בגידול ילדים באופן יחידני בעולם המודרני, כאשר היתרון המרכזי הוא שהורים יחידניים הם האחראים הבלעדיים על גידול הילד. בניגוד למשפחה המסורתית, בהורות יחידנית יש רק הורה אחד אשר מגדל את הילד, הוא זה שמאכיל אותו, קונה בגדים ואף קובע את החינוך של הילד מגיל אפס. כמובן שהורים יחידניים יכולים להיעזר בעזרה מבחוץ כמו משפחה או חברים, אך בסופו של דבר הם ההורים, ויש להם חופש לגדל את הילד איך שיבחרו.
למרות היתרונות הרבים של הורות יחידנית, חשוב לדעת שהוא דורש משאבים עצומים בכל המובנים ובעיקר במובנים כלכליים. זה לא סוד לגדל ילד בישראל יכול להגיע לאפלי שקלים בחודש, בין אם בשביל בגדים, מוצצים, חיתולים וכדומה, ועבור הורה יחידני שמשתכר במשכורת אחת לחודש, העומס הכלכלי יכול להיות גבוה מידי.
תרומת זרע
הדרך השניה והמוכרת להפוך להורים היא באמצעות תרומת זרע. זוהי שיטה בעלת ביקוש גבוה מפני שהיא שיטה פשוטה להביא ילד לעולם שכן כל מה שצריך לעשות זה ללכת לבנק הזרע, למצוא את התורם המתאים ולהתחיל בהפריה.
אך מעבר לכך, קיימות בעיות אחרות בכל מה שקשור לתרומת זרע. ראשית, זהות התורם היא אנונימית. כיום לא מתבצע רישום מרכזי המראה היכן תרם כל גבר זרע וכמות התרומות אינה מוגבלת, מה שעלול ליצור מצבים של נישואים בין קרובי משפחה שאינם מודעים לכך. גם פגמים גנטיים מולדים אינם נכתבים לרוב בבנק הזרע ולכן אי אפשר באמת לדעת מה טיב הזרע הנבחר. בנוסף לכך, תרומת זרע יכולה לעלות כ- 1200 ש"ח ומעלה למנה במגזר הפרטי, ומעט פחות במגזר הציבורי. תרומת זרע מחו"ל יקרה יותר, כ- 2500-4500 ש"ח למנה ויותר.
בשל מחסור בתרומות וביקוש גבוה, בחלק מהבנקים הציבוריים הזמינות לקבלת מנה אינה מיידית וכרוכה בתקופת המתנה ארוכה.
הורות משותפת
הדרך האחרונה והפחות מוכרת כיום היא הורות משותפת הנחשבת גם הורות אחרת. כיום ישנם אתרים ועמותות אשר יוצרים הכרויות ומחברים בין שני אנשים (או אפילו יותר) שרוצים להיות הורים, ומתחילים בתהליך. היתרון הגדול בשיטה זו היא ששני הצדדים מסכימים להיות בקשר הורי, הם מכירים לפני תחילת התהליך ובודקים את מידת ההתאמה, כך שלא יהיו הפתעות בלתי צפויות במהלך ההריון. בנוסף לכך, שני ההורים אחראים מבחינה משפטית לגדל את הילד ביחד ונחתם חוזה ביניהם עוד לפני תחילת התהליך. בחוזה, ניתן להוסיף פרמטרים חשובים לכל אחד מהצדדים אשר יחויבו על ידי הצד השני כמו איזה סוג חינוך יגדל, באיזו עיר וכדומה.
חשוב לדעת כי מציאת שותף להורות יכולה לקחת זמן רב, כמו בזוגיות רגילה, גם שם קשה למצוא את האדם המתאים ביותר, וכך על אחת כמה וכמה כאשר מחפשים פרטנר להורות. בניגוד לשיטות הקודמות שעליהן דיברנו, הורות משותפת יכולה להתפרש על גבי מספר שנים טובות, ולכן אם אתם מעוניינים להביא ילד בזמן הקרוב, כדאי לשקול את השיטה המתאימה לכם. אף על פי כן, מציאת שותף אופטימלי להורות תביא גם לכם וגם לתינוק שלכם שלווה ואושר שכן אתם יודעים שמי שאתם מגדלים איתו את הילד יהיה מסור לגידול במלואו. גם הילד שלכם יהיה שמח כי יש לו שני הורים שידאגו לכל צרכיו, וידע שהם מסתדרים בצורה נפלאה אחד עם השניה למען המטרה המשותפת- לגדל ילד שמח, מאושר ובריא.